Eğitim,

Pisa Destekli 4 Boyutlu Soru Bankası Nedir?

Pisa Destekli 4 Boyutlu Soru Bankası Nedir?

Damla Yayınevi’nden yepyeni bir bakış açısı ve yepyeni bir ürün: Pisa Destekli 4 Boyutlu Ortaokul Soru Bankaları çıktı. 4 Boyutlu Soru Bankası nedir?

Pisa destekli 4 Boyutlu Soru Bankası, bilişsel süreçlerin basitten karmaşığa doğru sınıflandırıldığı sorulardan oluşan bir sistemdir. Öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarını analiz ediyor, ardından hazırlıklara başlıyoruz. Derse hazırlık ve aktif katılım için pratik konu anlatımına ihtiyacımız var ancak bilgi yığını istemiyoruz. İşte tam bu noktada soru cevap şeklinde pratik konu anlatım bölümümüz devreye giriyor.

Hatırla – Çöz bölümündeki kare kodu okutuyorsunuz, konuların daha iyi anlaşılması için hazırladığımız konu anlatım videolarımızı kolayca izleyebiliyorsunuz. Konu ve soruların hangi kazanıma ait olduklarını burada yer alan kazanımlardan takip edebiliyorsunuz. Soru Bankalarımız bu yıl daha zengin.

Uygula – Çöz bölümleri ile daha fazla pratik yapabiliyor ve okul sınavlarına daha rahat hazırlanabiliyorsunuz.

Şimdi 4 Boyutlu sorularımızı tanıyalım: Damla Yayın evi olarak Türkiye’de ilk defa 4 Boyutlu Ölçme Değerlendirme Sistemini geliştirerek siz değerli öğretmen ve öğrencilerimize sunuyoruz.

  1. Boyutta bilgiyi hatırlatıyor ve bu bilgiyi kullanarak soruyu çözmenizi istiyoruz. İhtiyacınız olan bilgi soruların üstünde veriliyor.
  2. Boyutta bilginizi ölçüyoruz. Bu boyuttaki sorularımız hafızanızdaki bilgileri kullanarak çözebileceğiniz düzeydedir. Bu sorularla hafızanızdaki bilgileri ortaya çıkarmanızı sağlıyoruz.
  3. Boyutta sizlerin analiz, sentez, benzerlikleri ve zıtlıkları fark etme, tablo, grafik, görsel ve paragrafları yorumlama ve bir sonuç çıkarma gibi daha üst düzey bilişsel becerilerinizi ölçüyoruz.
  4. Boyutta sizlerin bilgi, analiz, sentez ve diğer üst düzey bilişsel becerilerinizi kullanarak yeni sorular üretmenizi ya da bir kısmı verilen soruları tamamlamanızı bekliyoruz. Böylece sizler de birer yazar adayı oluyorsunuz.

Ünite sonlarında tüm üniteyi değerlendiren 2 ve 3 boyutlu sorulardan oluşan testlerimiz yer alıyor.

Pisa bölümünde ise bilgi ve becerilerinizi kullanmanızı gerektiren sorular ve bilimsel metinler yer alıyor.

Pisa nedir?

PISA, OECD ülkeleri arasında öğrencilerin kazanmış olduğu Matematik ve Fen Bilimleri okuryazarlığı ile Okuma Becerilerini değerlendiren bir araştırmadır. PISA’nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük hayatta kullanma becerisini ölçmektir.

Neden Pisa?
Liseye geçişte artık yeni bir sınav sistemi uygulanıyor. Bu sınav için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı örnek sorulara baktığımızda PISA mantığında olduğunu görüyoruz. Yani yeni sınav sistemi sadece bilen değil, bilgiyi kullanabilen, analiz ve sentez yapabilen öğrencilere yönelik bir sınavdır. Damla Yayınevi olarak sizleri 5. sınıftan itibaren bu sınavlara hazırlıyoruz.

Pisa destekli 4 Boyutlu Soru Bankalarımızın tamamını dijital ortamda da kullanabiliyorsunuz. Nasıl mı? Soru bankalarımızdaki tüm soruları çözerek AKOD sistemine kodluyorsunuz. Cep telefonunuzla okutarak sonuçlarınızı ekranda görebiliyor, dilediğiniz sorunun çözüm videosunu anında izleyebiliyorsunuz.

Bunun için www.e-damla.com.tr adresinden üyelik oluşturmanız ve cep telefonunuzdan e-damla uygulamasını indirmeniz yeterli olacaktır.

Soruları dilerseniz evinizdeki bilgisayar ve tabletlerinizde, dilerseniz okuldaki akıllı tahtalarda interaktif olarak çözebiliyor, sonuç karnenizi anında görebiliyor, başarı grafiğinizi takip edebiliyorsunuz. Kalitesi ve 43 yıllık deneyimiyle Damla Yayınevi her zaman yanınızda.